Inom ramen för projektet Theatre In Palm och i samarbete med Teater Giljotin arrangerar Intercult en helkväll i performancekonstens tecken! Upplev föreställningen “Beautiful souls” av Tana Maneva, inspirerad av Hegels koncept med samma namn, det tomma skalet och strävan efter perfektion, stora ord och moralisk överlägsenhet.
Innan föreställningen bjuds publiken in till ett mingel med möjlighet att nätverka med andra teaterintresserade och prata med Intercult om Theatre in Palm och andra europeiska kulturprojekt. Efter föreställningen hålls ett samtal med Tana Maneva om hennes unika arbetsmetod ANKOKU PERFORMANCE LANGUAGE, som är en blandning av Butoh, performance och teater. Hur kan tekniken användas i internationella sammanhang? Vad har teatermetoder och tekniker för plats inom scenkonst idag och hur kan s.k. ”emerging artists” dra nytta av den? Publiken får även möjlighet att ställa frågor till Tana och ensemblen.
Samtalet modereras av scenkonstnären Lilja Fredrikson.
När? 10 februari 17.30-22.00
Var? Teater Giljotin, Torsgatan 41, 113 62 Stockholm. T-bana S:t Eriksplan
Hur? Biljetter bokas via Kulturbiljetter.se (Biljetten gäller för mingel före och efter föreställningen)
Kvällens program:
17.30 Mingel och nätverkande
19.00 Föreställningen startar
20.45 Q&A (Obs på engelska)
Läs Kulturbloggens recension av Beautiful Souls här.
Med: Tana Maneva, Maria Rostotsky, Elise Sjöberg, Simon Edman, Max Lapitsky, David Mörner och Lina Lundberg.
Kompositör, live elektronik – Rikard Borggård
Scenografi – Youlian Tabakov
Ljusdesign – Emil Olsson
Videoanimation – Lena Rammi
Kostym – Tana Maneva, Youlian Tabakov, Edvard Tarletski
Regiassistent – Alice Ilmenska
Om Theatre in Palm:
Theatre in Palm (2022-2025) är det första plattformsprojektet från Kreativa Europa avsett för scenkonst. Projektet samlar 12 partnerorganisationer från hela Europa i samarbetet kring och skapandet av en internationell och interkulturell teaterplattform. Utöver att hjälpa enskilda nyetablerade scenkonstnärer att navigera vidare i sin karriär syftar projektet till att hjälpa den europeiska teaterscenen att återhämta sig efter pandemin genom att skapa en ny europeisk teaterplattform. Theatre in Palm riktar sig även till teaterorganisationer, fria grupper, producenter, konstskolor etc. Projektet ser till att dessa får kontakt med nya scener, hittar ny publik och blir en del av den nya europeiska teaterrörelsen.
Projektet koordineras av Turku Arts Academy i Finland. Utöver Sverige deltar kulturorganisationer och teatrar från Italien, Irland, Spanien, Portugal, Nederländerna, Grekland, Belgien, Cypern, Rumänien och Bulgarien. Läs mer om Theatre in Palm här.
Frågor om evenemanget? Kontakta info@ntercult.se
Bild: Aksel Ekbom