Kom och träffa oss på årets ForskarFredag!

Den sista fredagen i september firas ForskarFredag runtom i hela landet. Besök Europa Direkt Stockholms monter under Forskarmässan på AlbaNova Universitetscentrum och upptäck de möjligheter som EU erbjuder unga inom volontärarbete, utbildning, utbyten och mobilitet.

I år får vi sällskap av MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Amalia My och Ida som kommer att berätta om sina erfarenheter som volontärer via Europeiska Solidaritetskåren i Rumänien och Tyskland, och andra EU-program! Hämta flyers, delta i quiz och ta del av annat spännande material!

ForskarFredag är en del av den europeiska vetenskapsfestivalen European Researchers’ Night och visar hur fascinerande, viktig och kul forskning är, genom att lyfta olika aspekter av forskning och utbildning på ett interaktivt sätt! Du kan träffa forskare, utföra experiment med studenter från olika universitet eller få en digital lektion i kemi. European Researchers’ Night initierades av EU-kommissionen 2005. I år deltar 25 länder med 58 olika projekt!

DATUM: 27 september 2024
TID: Kl. 9-15
PLATS: AlbaNova Universitetscentrum i Stockholm, Studenthörnan.
HUR? Forskarmässan har fri entré, vissa av aktiviteterna kräver dock föranmälan.

Läs mer om eventet på ForskarFredags hemsida.

𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒂 𝑫𝒊𝒓𝒆𝒌𝒕 𝑺𝒕𝒐𝒄𝒌𝒉𝒐𝒍𝒎 𝒂𝒓 𝒆𝒏 𝒅𝒆𝒍 𝒂𝒗 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒄𝒖𝒍𝒕

Bild: ForskarFredag